Vill du jobba som snickare?

Hejsan där ute på er allesammans, hur står det till med er idag? Med mig är det bra, faktiskt. Jag har snickrat ihop ett par nya möbler till mitt hem den här veckan och det känns verkligen bra. Det är inte bara en rolig hobby, utan det här med att snickra och bygga också ett jobb som jag trivs med, för jag är ju snickare till yrket. Och ni som ännu inte har bestämt vad ni vill göra när ni blir stora kan ju alltid satsa på att bli just snickare. Även ni som är vuxna men är trötta på det jobbet ni har idag ska förstås tänka över om ni inte ska byta jobb och varför inte kombinera nytta med nöje, det kanske är en mycket duktigt snickare som finns i dig fast du inte vet om det ännu?

Hur som helst så har jag jobbat här i Kista i några år, och jag har många kunder här men givetvis kan jag åka till andra delar av stan och erbjuda min hjälp ifall det är så. Det bästa med det här jobbet är att man hela tiden får snickra ihop nya saker, och man får träffa nya människor. Jag har snickrat ihop allt från små saker som en skohylla eller ett par bokhyllor, till större projekt som kök och badrum. Jag snickrar även inredningar på beställning ibland, det är verkligen roligt och spännande! Så hur blir man snickare idag då? För det första behöver man givetvis ha rätt förutsättningar, man vet innerst inne ifall man kan detta eller inte precis som vissa personer är mycket duktigt på matlagning trots att de inte är kockar. Men snickarhantverket lär man sig genom snickarprogrammet på gymnasiet, men det finns även vuxen- och lärlingsutbildningar. Du är aldrig för gammal för att göra något nytt!